Web Analytics Made Easy - Statcounter

مخاطبان «فارس من» چه در دوران حجتی و چه دردوران وزیر جدید، آقای خاوازی، سوژه‌ها و کمپین‌های متعددی با محوریت وزارت جهاد کشاورزی به دست ما رسانده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ دست‌های پینه‌بسته و چهره‌های آفتاب‌سوخته، شمایل آشنایی است. شمایلی که معمولاً در ذهن ما با اسم «کارگر» گره خورده. داستان کشاورزان اما دست‌کمی از کارگران ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردان و زنانی ایستاده در رنج که چشم امید به خدا و باران و آفتاب دارند. کسانی که واسطه‌ی رزق می‌شوند و روزی مردم از زمین و زراعت آن‌ها بیرون می‌آید. کشاورزان در دولت، یک تریبون دارند: وزارت جهاد کشاورزی. وزارتخانه‌ای که یک دهه پس از دفاع مقدس، از ادغام  وزارت جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی شکل گرفت و حالا صدای کشاورزان در دولت است.

 

محمود حجتی، از ابتدای سال ۹۲ تا سال ۹۸، وزیر جهاد کشاورزی بود. وزیری که برخی کارشناسان او را یکی از بهترین وزرای دولت می‌دانستند و برخی دیگر، نقدهایی جدی به او داشتند. مخاطبان «فارس من» چه در دوران حجتی و چه دردوران وزیر جدید، آقای خاوازی، سوژه‌ها و کمپین‌های متعددی با محوریت وزارت جهاد کشاورزی به دست ما رسانده‌اند. سوژه‌هایی که تصویر صورت آفتاب‌خورده‌ و دست‌های پینه‌بسته‌ی کشاورزان در پسِ آن‌ها پنهان است. «ذره‌بین» این هفته سراغ سوژه‌های مرتبط با «وزارت جهاد کشاورزی» می‌رود.

 

اول | چرا تعلل؟

اوایل آذر ۹۸ بود که خبر استعفای محمود حجتی در رسانه‌ها پیچید. وزیر جهاد کشاورزی که به با تلاش‌هایش برای خودکفایی کشور در تولید کالاهای استراتژیک کشاورزی شناخته می‌شد، بعد از حدود شش‌ونیم سال ردای وزارت را کنار گذاشت تا بلاتکلیف‌ترین دوران وزارت جهاد کشاورزی آغاز شود. روحانی  این وزارتخانه را سه ماه با سرپرست اداره کرد و پایان مهلت سه‌ماهه‌ی سرپرستی، مصادف شد با آغاز شیوع کرونا در کشور و تعطیلی مجلس. در همان روزهای پایانی مهلت سه‌ماهه، مخاطبان فارس من در کمپین «چرا رئیس جمهور وزیر جهاد کشاورزی را به مجلس معرفی نمی‌کند؟» نسبت به تاخیر در اعلام نام وزیر پیشنهادی، اعتراض کردند. «کرونا» علاوه بر صنعت، کشاورزی کشور را هم تحت تاثیر قرار داده و هر روز تاخیر در سامان دادن به مدیریت وزارت جهاد کشاورزی، روند مدیریت این بحران را سخت‌تر کرد. سرانجام اما در اواخر فروردین، جلسه رای اعتماد به گزینه وزارت جهاد کشاورزی برگزار و بعد از حجتی، کاظم خاوازی متصدی این وزارتخانه شد.

 

دوم| در جستجوی حق و حقوق

این بزرگترین کمپین «فارس من» با محوریت وزارت جهاد کشاورزی است. کارکنان این وزارتخانه، کمپین «درخواست افزایش حقوق کارکنان جهاد کشاورزی کشور و سازمانهای تابعه» را ثبت کردند و حالا این کمپین بیش از ۹۵۰۰ امضا دارد و در آستانه‌ی ۱۰هزارتایی شدن است. کارکنان جهاد کشاورزی به عدم اجرای فصل ۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری در وزارت جهاد کشاورزی معترض‌اند و می‌گویند نامه‌نگاری‌های اسحاق جهانگیری و محمود حجتی در این باره بی‌پاسخ مانده. کمپین پرطرفدار اهالی جهاد کشاورزی بارها روی میز خبرنگاران ما قرار گرفت و طبق آخرین اخبار، مسئولین این وزارت‌خانه قول داده‌اند با تامین منابع مالی، این مشکل را در سال۹۹ حل کنند و حقوق کارکنان جهاد کشاورزی را در سال جدید، افزایش دهند. اگر هنوز خبری از این افزایش نیست، ما را بی‌خبر نگذارید و در «فارس من» از این موضوع بنویسید. ما قول می‌دهیم پیگیر باشیم.

 

سوم| باز هم اعتراض کارکنان

مرور ساده‌ای بر سوژه‌های ثبت شده در «فارس من» نشان می‌دهد مشکل مدیریت منابع انسانی در وزارت جهاد کشاورزی، مساله‌ای جدی است. «نیروهای حجمی» این وزارتخانه هم کمپین پرسروصدایی در «فارس من» دارند. کسانی که وضعیت کاری‌‎شان در جهاد کشاورزی را عادلانه نمی‌دانند و با توجه به بازنشستگی بخش قابل توجهی از نیروهای قدیمی، خواستار تغییر وضعیت و عبور از قراردادهای حجمی هستند. آن‌ها در کمپین «قرارداد نیروهای حجمی جهادکشاورزی را به «کار مشخص» یا «پیمانی» تغیر دهید» توضیحات مفصلی درباره مشکلاتشان داده‌اند. بعضی از آن‌ها نوشته‌اند برای کار در وزارت جهاد کشاورزی فقط ماهی یک میلیون تومان حقوق می‌گیرند که همان یک میلیون تومان هم با تاخیر پرداخت می‌شود. یکی دیگر از کاربران هم نوشته «برده‌داری نوین» بهترین تعبیر برای قراردادهای حجمی است. خلاصه که دل نیروهای حجمی وزارت جهاد کشاورزی پر است و کمپین آن‌ها برای دیده‌شدن، نیاز به امضاهای بیشتری دارد.

 

چهارم | بیمه؛ یک داستان با پایان خوش

بین این همه سوژه روی زمین مانده، بد نیست نگاهی هم به یک سوژه موفق بیندازیم. زمستان ۹۷ شماری از سربازان امریه در وزارت جهاد کشاورزی، برایمان نوشتند که دفترچه بیمه خدمات درمانی ندارند. آن‌ها  با ثبت سوژه‌ی «سربازان امریه وزارت جهاد کشاورزی از دریافت دفترچه خدمات درمانی محرومند» مشکلشان را توضیح دادند و گفتند:« کلیه سربازان امریه وزارت جهاد کشاورزی که سال ۹۶ اعزام شده اند تا به این تاریخ از دریافت دفترچه خدمات درمانی محروم هستند». موضوع را همان روزها از وزارت جهاد کشاورزی پیگیری کردیم. مساله، مربوط به یک مراوده‌ی مالی بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بیمه تامین اجتماعی نیروهای مسلح بوده که با حل مشکل، ماجرای بیمه‌ی امریه‌های وزارت جهاد کشاورزی هم حل و فصل شده.

 

پنجم| چند سوژه تخصصی

سوژه‌‌های تخصصی معمولا شانس زیادی برای دیده شدن و امضا جمع کردن ندارند. کمپین‌های مرتبط با مطالبات خاصِ کشاورزان هم از این جنس است. تعداد قابل توجهی از سوژه‌های مرتبط با وزارت جهاد کشاورزی، مربوط به دغدغه‌ها و نیازهای زراعت است. از لزوم توجه به ظرفیت‌های داخلی در تولید مواد مکمل گرفته، تا مبارزه با آفات کشاورزی و استفاده از ظرفیت و امکانات زمین‌های کوهپایه‌ای و ایجاد امکان برای صادرات محصولات کشاورزی استان خوزستان.  شاید صدای کشاورزان در هیاهوی سایر کمپین‌ها گم شود؛ حمایت شما از این سوژه‌های تخصصی اما مهم، می‌تواند از این اتفاق، جلوگیری کند.

 

آخر| عبور از سایه وزیر سابق

منابع انسانی. این جدی‌ترین مشکلی است که به نظر می‌رسد در بدنه‌ی وزارت حهاد کشاورزی وجود دارد. گذشته از مشکلات پردامنه‌ی کارکنان این وزارتخانه، انتظارات از کاظم خاوازی بالاست. سایه‌ی وزارت شش‌ساله‌ی محمود حجتی هنوز بر سر وزارت جهاد کشاورزی سنگین است و خاوازی برای عبور از این سایه، باید برای مشکلات کشاورزان برنامه‌هایی جدی داشته باشد. خاصه در این روزها که تمام اقتصاد ایران، از تبعات کرونا متاثر است و کشاورزی، می‌تواند نقشی کلیدی در گذر از بحران ایفا کند.

 

گزارش از مهدی ملکی‌نسب

انتهای پیام/ ع

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی ذره بین ذره بین فارس من وزارت جهاد کشاورزی محمود حجتی کمپین ها سوژه ها ی وزارت فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۱۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۵ درصد از مطالبات بازیکنان استقلال

شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۱۵ درصد از مطالبات اعضای تیم فوتبال استقلال را پرداخت کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که به تازگی 85 درصد از سهام باشگاه استقلال را خریداری کرده است، امروز (سه‌شنبه) 15 درصد از مطالبات بازیکنان تیم فوتبال استقلال را پرداخت کرد.

این شرکت همچنین 10 درصد از مطالبات کادر فنی و اعضای تیم را پرداخت کرد.

آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل‌ساز می‌شود؟

تیم استقلال از ساعت 17 فردا (چهارشنبه) در چارچوب هفته بیست‌وپنجم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های کشور در ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز به مصاف تراکتور می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • پرداخت ۱۵ درصد از مطالبات بازیکنان استقلال
  • توسعه گردشگری فارس با اجرای کمپین کرامت مثلث نور و خلیج فارس
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود